Een prijs voor een buitengewone Poolse vrouw in België – Joteyka! Wedstrijd genoemd naar Josephine Joteyko

Het doel van deze wedstrijd is het tonen van het positieve beeld van de Poolse vrouwen in België en ook hun successen in wetenschap, cultuur of sociale activiteiten. De bedoeling is ook de integratie van de Polen bevorderen door samenwerking van verenigingen en eveneens verspreiden van kennis over de Poolse vrouwen in het wetenschappelijke, het culturele en de sociale samenleving zowel vroeger als nu in Europa.

Het prijs wordt uitgereikt aan een Poolse vrouw die in België woont en die succes heeft bereikt in wetenschap en/of cultuur en/of sociale activiteiten.

Inschrijvingen van de kandidaten kunnen gebeuren door privé personen, openbare instellingen of verenigingen alsook door de organisatoren van de wedstrijd. Elke inschrijving moet een presentatie van de kandidate bevatten als ook een CV en documentatie van prestaties in de gegeven categorie(ën).

Inschrijvingen dienen gestuurd te worden naar Rue Francois Gay 166, 1150 Bruxelles  of e-mail adres info@nagroda-joteyka.be.

De organisatoren zijn: Brukselski Klub Polek vzw & Pools Centrum van Cultuur en Taal-Daskalia vzw in samenwerking met Network PL.

De resultaten van de wedstrijd worden bekendgemaakt in 07 juni 2018 tijdens het officiële Gala in de Solvay Bibliotheek in Brussel.