NoraBednarski

Ze groeide op in Canada en is er trots op Pools en Europees te zijn. Ze heeft 16 jaar in Brussel gewoond. Moeder van twee jonge kinderen.

Nora is afgestudeerd in rechten en stedenbouw en werkt bij de Europese instellingen. Ze gelooft dat burger zijn een keuze is. Betrokken bij het lokale leven in Brussel, verdedigt ze het architecturale erfgoed. Nora voert al lang campagne voor een meer toegankelijke stad. Ze is ook actief in de strijd tegen discriminatie, homofobie en racisme.

Nora, een van de eerste twee Poolse vrouwen in de geschiedenis van het Brussels Gewest, werd in 2018 gekozen als gemeenteraadslid in de gemeente Elsene. De prioriteiten zijn de bescherming van het milieu, een kindvriendelijke stad en een beleid dat rekening houdt met sociale en economische kwesties in verband met ecologie.

Nora is ook een van de initiatiefnemers van de # 1Bru1Vote-campagne die vecht voor de uitbreiding van het stemrecht bij de regionale verkiezingen in Brussel-Hoofdstad voor al zijn inwoners.

Als medaillewinnaar bij de Paralympische zwemspellen is ze een persoon met beperkte mobiliteit.