Alicja Gescinska

Pools-Belgische filosofe en schrijfster. Geboren in Warschau in 1981. Ze kwam samen met haar ouders naar België op haar zevende.

Ze maakte haar studies in de Moraalwetenschappen met summa cum laude af aan de Universiteit Gent en verwierf in 2012 de graad van doctor in de filosofie aan dezelfde universiteit, voor een werk over het denken van Max Scheler en Karol Wojtyła.

Alicja Gęścińska is auteur van een monografie over Leszek Kołakowski en van het boek „De verovering van de vrijheid”. Voor de roman „Een soort van liefde” ontving ze de Vlaamse prijs voor het beste literaire debuut De Debuutprijs.

In 2013-2015 werkte ze aan de Faculteit Politieke Wetenschappen van Princeton University en gaf colleges in Amherst College.

Ze maakte een reeks filosofische programma’s voor de Vlaamse televisie Canvas.

Al vanaf jonge leeftijd zocht ze naar antwoorden op vragen over haar identiteit: wie ze is, waar ze vandaan komt, waar ze heen gaat? In haar filosofische zoektocht is ze steeds onderweg, zoekt ze en voelt ze zich nergens ten volle thuis.